Yhteiskuntamme pahin sairaus on kateus, katkeruus ja viha, jotka myrkyttävät yksilöt ja koko yhteiskunnan. Sillä on suuri tuhoamisvoima, joka myrkyttää ihmisten mielet ja ajatukset. Kaikki hyvä ja positiivinen luovuus katoaa niin yksilöiltä kuin yhteiskunnastakin. Viha näkyy tänä päivänä kaikkialla, sitä pursuaa sosiaalinen media ja tieto siitä, että joku ihminen onnistuu, niin se herättää kateuden tunteita ja kateudessa tehdään asioita, jotka muuttuvat vihaksi.
Tiedetään, että viha synnyttää katkeruutta. Katkeruus on kuin syöpä, joka jäytää ihmisen sisällä, altistaa hänet erilaisille sairauksille, jotka ovat lääketieteellisestikin todistettu. Katkera ihminen voi tehdä tekoja, joille ei löydy useinkaan järjellisiä selityksiä, mitä hän vihan valtaamana on valmis tekemään. Tämä viha näkyy tänä päivänä myös kaikissa yhteiskuntaluokissa. Se näkyy jopa politiikassa, jossa vihalle luodaan oikeutus syrjintään. Esimerkkinä viimeisimmät uutiset armeijan piirissä ovat tuoneet esille venäläisnuorukaiset, joilla on kaksoiskansalaisuus ja heidät luokitellaan epäluotettaviksi sekä turvallisuusriskiksi.
On kohtuutonta lyödä jollekin etniselle ryhmälle leima, joka edistää rasismia ja vihaa mainittua kansanryhmää vastaan. Olen tavannut maassamme venäläisiä, jotka ovat asettuneet tänne. Monet ovat eri ammateissa ja ovat onnistuneet luomaan hyvän uran maassamme. Tästä me olemme saaneet positiivisia kokemuksia, miten he ovat sopeutuneet maahamme hyvin.
Tämä kokonaisuudessaan koskettaa myös muita etnisiä ryhmiä. Meidän pitää ymmärtää, että me olemme kaikki ihmisiä, meillä kaikilla on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja oppimalla kunnioittamaan toisiamme elämämme muuttuu paljon valoisammaksi ja olemme mieleltämme terveitä. Terveen mielen vaikutus heijastaa yhteiskuntaan positiivisuutta ja tämä voi johtaa myönteiseen kehitykseen yhteiskunnassamme ja tästä muodostuu meille kaikille rikkautta ja hyviä kokemuksia.
Risto
Sydän, Lehdet, Lehvistö, Puutarha, Puska